COVID-19 Terveysturvallisuusohje: 

Kilpailut: Ole Wackströmin muistoajot sekä Porvoon Ajot

Päivämäärät: 12. – 13.6.2021

 

Kilpailun järjestäjä Porvoon Akilles haluaa, että Porvoon Ajot ja Ole Wackströmin muistoajot — kilpailut ovat turvallisia kilpailijoille, huoltojoukoille ja järjestäjille. Pitämällä huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta, sekä käyttämällä kasvomaskia ehkäisemme pandemian leviämistä ja varmistamme kilpailun sujuvuuden.

Seuraamme THL:n suosituksia ja Valtioneuvoston kanslian määräyksiä läpi kauden. THL:n suositukset löydät TÄSTÄ. Viranomaisen määräykset tapahtumille löydät TÄSTÄ.

Huomioithan seuraavat asiat kilpailuiden aikana:

  • Kilpaile vain terveenä. Mikäli tunnet lieviäkin sairastumisen oireita, pysy kotona. Mikäli oireesi viittaavat kausi-influenssaan tai koronaviruksen, pysy kotona.
  • Matkusta kisapaikalle turvallisesti. Huomioi turvallinen tapahtumapaikalle matkustaminen. Mikäli saavut paikalle julkisilla kulkuvälineillä noudata turvavälejä ja käytä maskia. Omalla autolla on turvallista saapua yksin ja lähipiirin kanssa (esim. muiden samaan talouteen kuuluvien), mutta kimppakyytiläisten on hyvä huomioida julkisia kulkuvälineitä koskevat turvasuositukset.
  • Pidä turvavälit tapahtumassa. Yksi henkilö jokaisesta seurasta noutaa kyseisen seuran kaikki kilpailunumerot. Jokaisen kilpailijan numero ja ajanottosiru on valmiiksi laitettuina kirjekuoriin. Jos noutopiste ruuhkautuu, muistakaa jonottaessa pitää turvavälit.
  • Pukeutumis- ja peseytimistilat. Peseytymistilat ovat varattuja vain kilpailuun osallistuville. Pukuhuoneessa saa olla enintään kuusi henkilöä kerralla. Käytä pukuhuoneessa kasvomaskia ja hoida pukeutuminen / peseytyminen ripeästi ja poistu sen jälkeen välittömästi antaen muille tilaa.
  • Yski hihaan tai nenäliinaan. Jos koet tarpeelliseksi kakistaa kurkkuasi tai nenääsi kesken tapahtuman huomioithan turvavälit, jottei pisaratartunnalle jää mahdollisuutta levitä. Kiitos!
  • Käytä käsidesiä ja pese käsiä säännöllisesti. Kilpailun järjestäjä huolehtii, että tapahtumapaikalla on kilpailijoille tarjolla käsidesiä. WC tiloissa käsien pesu ja desinfiointi olisi hyvä suorittaa mennen tullen.
  • Kuulutko riskirymään tai oletko arjessasi läheisissä tekemisissä riskiryhmäläisten kanssa? Jos vastaus on kyllä, tulee kiinnittää erityistä huomiota turvaväleihin. Suosittelemme maskin käyttöä kilpailualueella kaikkina muina aikoina, kuin kilpailusuorituksen aikana. Julkisissa sisätiloissa (esim. WC) hanskojen käyttö ja käsien pesu mennen tullen on maskin käytön lisäksi suositeltavaa. Läheistä kontaktia riskiryhmäläisten kanssa voi olla hyvä välttää kilpailun jälkeisinä päivinä.
  • Lähtöryhmittymisessä suosittelemme käyttämään kasvomaskia. Lähtöryhmittäytymisessä noudatamme turvavälejä. Ryhmittymiseen saavutaan kymmenen minuuttia ennen lähtöä. Kilpailijoita pyydetään pitämään kasvomaski päällä lähdön aikana. Lähtöviivan jälkeen on roskaamisalue mihin kasvomaskin voi riisua ja heittää pois. Lähtö tapahtuu ns. neutralisoituna lähtönä joten kilpailijoilla on riittävästi aikaa riisua kasvomaskinsa rauhassa vaarantamatta itsensä tai kanssakilpailijoita.
  • Maalialueelta tulee poistua välittömästi maaliintulon jälkeen. Maalialue pyritään pitämään ruuhkattomana ja sen vuoksi kilpailijoiden ei tule jäädä maalialueelle ”notkumaan” vaan siirtyä pois. Poikkeuksena tähän sääntöön on palkinnon saajat jotka toivotaan jäävän maalialueen lähettyvillä palkintojen jakoa varten.
  • Palkintojen jako toteutetaan omatoimisesti. Jokainen kilpailija noutaa oman palkintonsa pyödältä ja asettuu kasvomaski kasvoillaan, turvavälejä noudattaen valokuvaan.

Jos kysyttävää, ota yhteyttä 

Kilpailunjohtaja:

nimi Mathias Hannus

puh 050-3760564

sposti mathias.hannus@akilles.fi

Turvallisuuspäällikkö:

nimi Ari Långsjö

puh 050-5065700

sposti ari.langsjo@akilles.fi