Tervetuloa kannustamaan

Suomalainen pyöräilyklassikko tänä vuonna etappiajona 8-9.6.2024.

Rex Prologi Jokirannassa, Premier Park kortteli ja Suomen kovin maantiepyöräilykisa Porvoon Ajot tänä vuonna 95. kerran.

Yleisölle

Perinteiset Porvoonajot ajetaan jälleen kesäkuun alussa tutulla paikalla. Viikkoa myöhemmin ajettavat SM-kilpailut takaavat sen, että suomen parhaat pyöräilijät kokoontuvat porvooseen ottamaan toisistaan mittaa.

Uutta tälle vuodelle on kilpailumuoto. Erillisen korttelikilpailun ja maantieajon sijaan kilpailut ajetaan etappiajona siten että kilpailujen kokonaisaika ratkaisee lopulliset voittajat samaan tapaan kuten Tour de France:ssa tai Giro d’Italiassa. Kilpailu koostuu kolmesta etapista, joista kaksi ajetaan lauantaina 8.6. Neljän kilometrin pituinen aika-ajo ajetaan aamulla Porvoon Länsirannalla. Tapahtumapaikkana on Aleksinpuisto Aleksanterinkadun sillan kupeessa. Tapahtumakeskuksesta löytyy kahvila, jossa myynnissä kahvia ja pullaa. Kortteliajo ajetaan Premier Parkin moottoriradalla Kulloossa. Premier Parkin rata on varmasti kilpailijoiden mieleen ja yleisöllä on loistavat puitteet seurata kilpailuja lähietäisyydeltä. Premier Parkissa myös kahvilapalvelut ja ennakkoon tilanneille ruokailu. Ensimmäinen lähtö tapahtuu kello kolme iltapäivällä.

Sunnuntaina 9.6 vuorossa on perinteiset Porvoonajot jotka järjestetään tänä vuonna jo 95. kerran. Ensimmäiset luokat lähtevät liikkeelle jo 8.45 ja Elite-miehet lähtevät matkaan kello 12.15 ja tulevat maaliin noin neljän maissa. Porvoon Ajot lähtö- ja maalialue on aivan Porvoon keskustan tuntumassa Jernbölentien alkupäässä. Lähtö- ja maalialue on puistomaisessa ympäristössä. Maalialueella on hyvä seurata kisan tapahtumia, sillä kilpailijat ohittavat maalialueen useita kertoja kisan aikana. Maalialueelle tulee myös kioskipalveluita sekä kiinnostavia näytteilleasettajia.

Maalialueella ei ole pysäköintialuetta, mutta alueen välittömässä läheisyydessä kävelyetäisyydellä on katujen varrella ja Myllymäen koulun läheisyydessa ilmaisia pysäköintipaikkoja.

Toivotamme kaikki kilpailijat ja yleisön tervetulleiksi Porvooseen.